Cele i założenia:

  • zwiększanie świadomości dotyczącej wpływu żywienia i aktywności fizycznej na zdrowie
  • edukacja w zakresie trwałego kształtowania prozdrowotnych nawyków
  • kształtowanie prozdrowotnych nawyków wśród uczniów i ich rodzin
  • propagowanie zdrowego stylu życia poprzez wystawy, happeningi

Adresaci:

  • młodzież gimnazjalna
  • rodzice
  • społeczność lokalna

Formy realizacji:

  • konkursy plastyczne
  • zajęcia plastyczne i organizowanie wystaw
  • wykłady o tematyce prozdrowotnej ( lekcja biologii, chemii, wf)
  • prelekcje pielęgniarki szkolnej

Czas realizacji:

  • cały rok szkolny
  • zajęcia realizowane są na lekcjach wychowawczych, biologii chemii, wychowania fizycznego, zajęć pozalekcyjnych

Koordynator:

Magdalena Dybał-Nowakowska
Program jest realizowany od roku szkolnego 2008/2009, pod patronatem Głównego Inspektoratu Sanitarnego, Stowarzyszenia „Polskiej Federacji Producentów Żywności”.

Jesteś tym, co jesz

Do pobrania:

Trzymaj formę_informator

Trzymaj formę_plakat