Cele i założenia:
- zwiększanie świadomości dotyczącej wpływu żywienia i aktywności fizycznej na zdrowie
- edukacja w zakresie trwałego kształtowania prozdrowotnych nawyków
- kształtowanie prozdrowotnych nawyków wśród uczniów i ich rodzin
- propagowanie zdrowego stylu życia poprzez wystawy, happeningi
Adresaci:
- młodzież gimnazjalna
- rodzice
- społeczność lokalna
Formy realizacji:
- konkursy plastyczne
- zajęcia plastyczne i organizowanie wystaw
- wykłady o tematyce prozdrowotnej ( lekcja biologii, chemii, wf)
- prelekcje pielęgniarki szkolnej
Czas realizacji:
- cały rok szkolny
- zajęcia realizowane są na lekcjach wychowawczych, biologii chemii, wychowania fizycznego, zajęć pozalekcyjnych
Koordynator:
Magdalena Dybał-Nowakowska
Program jest realizowany od roku szkolnego 2008/2009, pod patronatem Głównego Inspektoratu Sanitarnego, Stowarzyszenia „Polskiej Federacji Producentów Żywności”.
Do pobrania:
Trzymaj formę_informator
Trzymaj formę_plakat